Čínska kapusta
Okrem svojho vynikajúceho chuťového profilu, Čínska kapusta je aj skvelým zdrojom vitamínu C, vitamínu K a vitamínu A, ako aj vápnika a železa.
Čínska kapusta je veľmi všestranná a môže sa použiť na mnohé spôsoby. Môže sa použiť do šalátov, polievok alebo ju môžete jednoducho dusiť alebo grilovať. Pre tých, ktorí radi experimentujú v kuchyni, Čínska kapusta je skvelou alternatívou k šalátu a môže byť tiež použitá ako náhrada za špenát alebo kel.
Ak hľadáte zdravú a výživnú zeleninu, ktorá môže poskytnúť mnohé zdravotné výhody, potom by ste mali určite zahrnúť Čínsku kapustu do svojho jedálnička. Z jej vynikajúcej chuti po jej výživové hodnoty, táto zelenina môže byť superfoodom, ktorý vaše telo potrebuje. Vďaka svojim výživovým hodnotám sa táto zelenina stáva vynikajúcim prídavkom do vášho jedálnička.
Čínska kapusta patrí do rodiny kapusty a má botanický názov Brassica rapa. V Ázii sa pestuje už viac ako 6 000 rokov a vďaka svojej schopnosti rásť rýchlo a prispôsobovať sa rôznym klímam sa stala jednou z najrozšírenejších zelenín v tejto oblasti. Okrem toho, že je skvelým zdrojom vitamínov a minerálov, Čínska kapusta obsahuje aj rastlinné zlúčeniny, ktoré majú silné protizápalové a antioxidačné vlastnosti.
V tradičnej čínskej medicíne sa Čínska kapusta používa na liečenie rôznych ochorení vrátane prechladnutia, kašľa, bolesti hrdla a horúčky. Okrem toho, že pomáha posilniť imunitný systém, Čínska kapusta tiež obsahuje vlákninu, ktorá podporuje trávenie a znižuje riziko ochorení tráviaceho traktu.
Vzhľadom na to, že kapusta je veľmi vodnatá a má nízky obsah kalórií, je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú schudnúť alebo udržiavať zdravú hmotnosť. Táto zelenina je tiež veľmi chutná a môže byť skvelým spôsobom, ako do svojej stravy zahrnúť viac zeleniny.
Na záver, kapusta je skvelou voľbou pre tých, ktorí sa snažia zlepšiť svoje zdravie a stravovacie návyky. Je vynikajúcim zdrojom živín, má mnohé zdravotné výhody a je veľmi všestranná v kuchyni.